Avustralya yeni yıla temkinli girdi

Haber Merkezi - Dünyada yeni yıla ilk giren ülkelerden biri olan Avustralya'da havai fişek gösterisi seyircisiz yapıldı. Salgın nedeniyle Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede kutlamaların sönük kalması bekleniyor.

Dünyada 2021'ye ilk giren ülkeler Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkeleri Samoa ve Kiribati oldu. Bu iki ada ülkesinin EBL 13.00'te yeni yıla girmesinden bir saat sonra da Yeni Zelanda, havai fişekler ve konserler eşliğinde yeni yılı karşıladı.

Dünyada yeni yıla ilk giren ülkelerden biri olan Avustralya'da bu yıl yılbaşı kutlaması sönük geçti.

Sydney kentindeki ünlü Liman Köprüsü ve opera binasıdan düzenlenen havai fişek gösterisi koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz yapıldı.

Yetkililer, liman bölgesindeki güvenlik şeridini aşan ve aşmaya çalışanlara bin Avustralya Doları ceza kesileceğini açıklamıştı. Bu nedenle, Sydney'in önceki yıllardaki yılbaşı akşamlarına kıyasla hayalet kente benzediği aktarıldı. Daha önceki yıllarda Sydney, havai fişek gösterisini izlemek üzere milyonlarca kişiyi ağırlamıştı.

Televizyondan yayınlanan havai fişek gösterisinin geçen yıllara kıyasla daha sönük ve süresinin de daha kısa olduğu belirtildi.

Dünyanın birçok bölgesinde etkili olan koronavirüs salgını ve getirilen kısıtlamalar nedeniyle, birçok ülkede yılbaşı kutlamalarının, alışılmışın dışında daha sönük ve sakin geçmesi bekleniyor