İran Dışişleri Bakanı, Katar'da Heniyye ile görüştü

31-10-2023
Etiketler İran Destekli Milisler Hamas İran Katar Emir Abdullahiyan Heniyye
A+ A-

Haber Merkezi - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Katar’da bir araya geldi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Katar'ın başkenti Doha'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile bir araya geldi.

Görüşmede, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'deki durum ve Filistin'deki gelişmeler ele alındı.

Abdullahiyan, bu sabah gittiği Doha'da ilk olarak Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından kabul edilmiş, daha sonra Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelmişti.

Türkiye’ye gelecek

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Abdullahiyan'ın Katar'daki temaslarının ardından Filistin'deki durumla ilgili istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'yi de ziyaret etmeyi planladığını açıklamıştı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, 26 Ekim'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun Filistin'deki durumla ilgili olağanüstü toplantısında yaptığı konuşmada, İran'ın, Hamas tarafından rehin alınan İsrailli sivillerin serbest bırakılması konusunda Türkiye ve Katar ile birlikte üzerine düşen rolü yerine getirmeye hazır olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli