Güney Afrika'da yangın faciası: Binada bulunan 64 kişi öldü

31-08-2023
Etiketler Johannesburg Güney Afrika Yangın
A+ A-

Haber Merkezi - Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'daki 5 katlı bir binada çıkan yangında 64 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Johannesburg Acil Durum Yönetim Servisi Sözcüsü Robert Mulaudzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının yerel saatle 01.30 civarında çıktığını belirtti.

Yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediğini söyleyen Mulaudzi, en az 63 kişinin öldüğünü, 43 kişinin yaralandığını kaydetti.

Mulaudzi, olay yerine vardıklarında birçok kişinin hala binada olduğunu tespit ettiklerini, bazılarını kurtarmayı başararak hastaneye sevk ettiklerini, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Bu açıklamanın ardından Johannesburg Belediye Başkanı Colleen Makhubele de, hayatını kaybedenlerin sayısının 64'e yükseldiğini açıkladı.

Yangın çıktıktan birkaç dakika sonra çekilen görüntülerde, bir binanın alt katını saran devasa turuncu alevler ve dışarıda duran çok sayıda insan görülüyor .

Yangının çıktığı binanın daha önce yetkili makamlara "terk edilmiş" olarak bildirildiği ve ülkede yasa dışı bulunan kişilerin bu binada yaşadığı öne sürüldü.

Yerel televizyon kanalı Newzroom Afrika, binanın daha önce terk edilmiş olduğunu ancak yangın sırasında burada ikamet eden kişilerin bulunduğunu bildirdi.

Ekiplerin, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli