Danimarka ve İsveç'te yine Kur'an-ı Kerim yakıldı

31-07-2023
Etiketler Danimarka İsveç Kur'an-ı Kerim'in yakılması
A+ A-

Haber Merkezi - Danimarka ve İsveç'te bugün yine Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri yapıldı. Her iki ülkede daha önce de bir çok kez Müslümanların kursal kitabı Kur'an-ı Kerim yakılmıştı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi “Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)” isimli grubun üyeleri, bugün Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

İslam'a hakaret içeren pankart açan ve sloganlar atan grup, bu anları sosyal medya hesabından canlı paylaştı.

Olayı polis güvenliği eşliğinde gerçekleştiren grubun, bir diğer Kur'an-ı Kerim'in üzerine de ayakkabı koyduğu görüldü.

Grubun sosyal medya hesabında da, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT), İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları görüşmek üzere bugün çevrim içi toplantısına atıfta bulunularak, "57 Müslüman ülke Batı'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını nasıl durduracağını tartışırken belli ki Kur'an'ı daha da yakmak zorunda kalacağız” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda, bugün Suudi Arabistan ve Irak Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılacağı bilgisi yer aldı.

Momika İsveç Parlamentosu önünde Kur'an-ı Kerim yaktı

İsveç'te de daha önce Kur'an-ı Kerim yakan Irak asıllı Salwan Momika da Parlamento önünde Kur'an-ı Kerim yakarak, İslam dininin ülkede yasaklanmasını istedi.

İsveç Parlamentosu önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'in üzerine bastı. İslam'a hakaret içeren sözler sarf eden Momika, Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi.

Irak ve İran bayraklarını da ayaklarının altına alan Momika, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın fotoğraflarının bulunduğu bir kağıtla ayaklarını sildi.

Momika'ya Salwan Najem isimli bir Irak vatandaşı da yardım etti.

Bölgede toplanan bir grup da Momika'yı tekbir getirerek protesto etti, Irak bayrağı ve Kur'an-ı Kerim taşıdı.

Türk camisi önünde Kur'an-ı Kerim yakma izni istedi

Öte yandan polis, Salwan Momika ve Salwan Najem'in hafta içinde de Stockholm'ün Botkyrka bölgesinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fittja Ulu Camisi ve Stockholm'ün İran Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için izin istediğini ve bu izinlerin beklediğini söyledi.

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik eylemler yoğunlaşırken, bu eylemlere izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli