Ukrayna ve Rusya karşılıklı füzeli saldırısı: 53 kişi yaşamını yitirdi

30-12-2023
Etiketler Belgorod Rusya Ukrayna Füzeli saldırı Kiev
A+ A-

Haber Merkezi –  Rusya ve Ukrayna arasındaki füzeli saldırılar şiddetlendi. Dün Ukrayna'nın birçok kentine düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 39'a yükselirken, bugün Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen füzeli saldırıda ise 14 kişi yaşamını yitirdi. 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Belgorod şehrinde  füze saldırısında aralarında çocukların da olduğu 14 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bakanlık saldırıdan Ukrayna’yı sorumlu tuttu. Ukrayna ise Rusya’nın füzeli saldırılarında 39 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ukrayna'yı cuma günü bu yılın en büyük hava saldırısıyla hedef alan Moskova, bugün Kiev’i Rusya sınırındaki Belgorod kentini bombardımana tutmakla suçladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Belgorod şehrine düzenlenen füze saldırısında 2’si çocuk 14 kişin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada ise saldırı sonucu bir alışveriş merkezi, üniversite ve konutlar dahil yaklaşık 40 binanın hasar gördüğü aktarıldı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırının 2 adet misket içerikli "Olha" füzesi ve Çekya yapımı "Vampire" roketleriyle düzenlendiği ifade edildi.

Rus hava savunma sistemlerince füzelerin birçoğunun vurulduğu aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Birkaç roket ve vurulan misket parçaları Belgorod kentinde düştü. Sonuç olarak 12 yetişkin ve 2 çocuk öldü, 108 kişi yaralandı. Suç işleyen Kiev yönetimi, cephedeki yenilgiden dikkatleri başka yöne çekmeye ve bizi benzer eylemlere kışkırtmaya çalışıyor. Rusya Silahlı Kuvvetleri sadece askeri unsurlara ve bu askeri alanla ilgili altyapıya yönelik saldırılar düzenliyor. Bu suç, cezasız kalmayacak."

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev rejiminin bu saldırıyla dikkatleri cephedeki yenilgilerden uzaklaştırma çabasında olduğunu belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı son 24 saatte Ukrayna’ya ait 35 İHA düşürüldüğünü açıkladı.

Ukrayna’da 39 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusu tarafından ülkesine yönelik dün gerçekleştirilen füze saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 39'a yükseldiğini, 159 sivilin de yaralandığını belirtti.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın çeşitli kentlerine yönelik dün sabah yapılan saldırıların ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rusya'nın saldırılarını "terör saldırıları" olarak nitelendiren Zelenskiy, hasar medyana gelen 120 şehir, köy ve yerleşim alanlarında arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

 Kiev'de bir günlük yas ilan edildi

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ise yaptığı açıklamada, başkentteki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Kiev'in Şevçenski Semti'nde enkaz altında kalan 16 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını kaydeden Kliçko, 1 Ocak'ta bir günlük yas ilan etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli