Lindsey Graham'dan Türkiye'ye mesaj: Seyirci kalamazdık

30-10-2019
Ali Güney
Etiketler ABD Türkiye Senato ABD Temsilciler Meclisi 1915 'Ermeni Soykırım'
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye'nin Rojava’ya yönelik askeri operasyonuna ilişkin bazı yaptırımlar getirilmesini ve 1915 olaylarının ‘Ermeni Soykırımı’ olarak tanınmasını öngören yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi üyelerince oy çokluğu ile kabul edilmesi ABD'li Senatörler tarafından olumlu karşılandı.

Dün ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada 403' vekil "evet" oyu kullanırken, 16 vekil de “hayır” dedi.

Kararın kabul edilmesini memnuniyetle karşılayan ABD’li Senatör Lindsey Graham resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderme yaparak, “Erdoğan kendisi kargaşa yarattı kendisi de çözmesi gerekiyor. Senato, bizimle birlikte IŞİD’e karşı mücadele etmiş DSG güçlerine karşı Türkiye’nin saldırganlığını durdurmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin ezici çoğunluğuyla kabul edilen yasa tasarılarının ABD Senatosu’na beklediklerini vurgulayan Graham, “Tasarının ABD Senatosu’ndan da geçeceğini öngörüyorum. Türkiye’ye karşı yaptırım uygulanacak, böylelikle Türkiye’nin ABD müttefiklerine sorun çıkardığında buna seyirci kalmayacağımızı görecek” ifadelerini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün partiler üstü, ezici bir çoğunluk, bir gerçeğin Kongre protokolünde her zaman için kayıtlara geçmesini sağladı" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli