YouTube aşı karşıtlarına savaş açtı, kanalları kapattı

30-09-2021
Etiketler Youtube Aşı karşıtları Koronavirüs
A+ A-

Haber Merkezi – Aşı karşıtı içeriklere hoşgörü göstermeyen Youtube, 133 bin videonun kaldırıldığını ve aşı karşıtlığı üzerine yayın yapan pek çok kanalı kapattığını duyurdu.

YouTube, uzmanların ülkede koronavirüs aşılama sürecinin yavaşlamasından kısmen sorumlu tuttuğu aşı karşıtı aktivistlerin video kanallarını kapattığını ve dezenformasyon yasağını tüm aşıları içine alacak biçimde genişlettiğini açıkladı.

Aşı karşıtı içeriği kontrol altına alma politikası çerçevesinde YouTube, aşıların etkisiz ve tehlikeli olduğunu iddia eden videoları kaldırırken, aşı konusunda dezenformasyon yaydığını iddia ettiği Joseph Mercola ve Robert F. Kennedy Jr gibi ünlü aşı karşıtlarının kanallarını kalıcı olarak kapattı.

Daha önce koronanavirüs aşıları hakkında dezenformasyon yayan videoları kaldırmaya karar veren şirket, kararı tüm aşıları içine alacak biçimde genişlettiğini ifade etti.

YouTube’un global güven ve güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Matt Halprin, şirketin yalnızca koronavirüs aşılarına odaklandığı için harekete geçmekte geç kaldığını, ancak başka aşılar konusundaki dezenformasyonun koronavirüs aşılarına karşı da şüphe doğurduğunu fark ettikleri için yasağı genişlettiklerini ifade etti.

133 bin video kaldırıldı

Halprin, yeni politikası çerçevesinde aşı karşıtı 133 bin videonun kaldırıldığını bildirdi.

Alternatif tıp ürünleri ticareti yapan Joseph Mercola ve ABD Senatörü John F. Kennedy’nin oğlu olan avukat Robert F. Kennedy Jr, ABD’de aşı karşıtı hareketin en ünlü yüzleri olarak dikkat çekiyordu.

Dezenformasyon yüzünden oran yüzde 56

Uzmanlar, Kanada’da yüzde 71, İngiltere’de ise yüzde 67 olan iki doz koronavirüs aşısı olanların oranının ABD’de 56’da kalmasını sosyal medyanın neden olduğu dezenformasyona bağlıyor.

Temmuz ayında ABD Başkanı Joe Biden da sosyal medya şirketlerinin aşı karşıtı dezenformasyondan sorumlu olduğunu ve sorunu çözmeleri gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli