Prigojin'in kehaneti gerçek oldu!

29-08-2023
Yevgeniy Prigojin ile Rusya Devlet Başkanı Putin (Yıl 2011) Foto: BBC
Yevgeniy Prigojin ile Rusya Devlet Başkanı Putin (Yıl 2011) Foto: BBC
Etiketler Yevgeniy Prigojin Rusya Vladimir Putin Wagner
A+ A-

Haber Merkezi - Wagner lideri Prigojin’in aylar öncesinde yaptığı bir röportajda, Rusya’nın felaketin eşiğinde olduğunu söylediği ve “Eğer hemen düzeltilmezse, uçak havada parçalanacak” dediği ortaya çıktı.

Rusya'da Wagner adlı paralı asker grubunun lideri Yevgeni Prigojin’in şüpheli ölümü, tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı.

Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetmiş ve Prigojin'in de bu kazada öldüğü doğrulanmıştı.

Ancak olayın kaza mı yoksa suikast mı olduğu hala tartışılırken, Prigojin'in aylar öncesinde yaptığı bir röportaj ortaya çıktı.

Yaklaşık 40 saniyelik videoda Prigojin, Rusya'nın savaştaki gidişatını "havada parçalanacak" bir uçağa benzetiyor.

Rus askeri blog yazarı Semyon Pegov'a verdiği ve ilk olarak 29 Nisan'da yayımlanan röportajından alınan videoda Prigojin şunları söylüyor:

“Bugün işlerin çığrından çıkmak üzere olduğu bir noktaya geldik. Neden mi bu kadar dürüstçe konuşuyorum? Çünkü bu ülkede yaşamaya devam edecek kişilerin karşısında yalan söyleme hakkım yok. Şimdi onlara yalan söyleniyor. Beni öldürseler daha iyi.

Ama yalan söylemeyeceğim, dürüstçe söylemeliyim ki Rusya felaketin eşiğinde ve eğer bu dişliler hemen düzeltilmezse, uçak havada parçalanacak.”

Rusya Soruşturma Komitesi Pazar günü yaptığı açıklamada, Wagner Grubu'nun lideri Prigojin'in uçak kazasında öldüğünün resmi genetik analizle doğrulandığını açıkladı.

Öte yandan Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in cenaze töreninin “dışarıya kapalı bir şekilde” St. Petersburg’daki bir mezarlıkta yapıldığı bildirildi.

Prigojin’e ait "Konkord" adlı şirketten yapılan yazılı açıklamada, Prigojin’in, St. Petersburg’daki bir mezarlıkta gömüldüğü belirtildi.

Açıklamada, “(Prigojin) Yevgeniy Viktoroviç’in vedası dışarıya kapalı bir şekilde yapıldı. Kendisine veda etmek isteyenler Porohovskoye mezarlığını ziyaret edebilir” denildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli