İsrail Dışişleri Bakanı ilk kez Abu Dabi'de: Barışı savaşa tercih ettik

29-06-2021
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid (sağda), ülkesinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile geçen yıl yaptığı normalleşme anlaşmasından sonra BAE'ni ziyaret eden ilk İsrailli bakan oldu.

Lapid, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile başkent Abu Dabi'deki BAE Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi.

Yair Lapid’in katılımı ile başkent Abu Dabi’de İsrail Büyükelçiliği de açıldı.

Bakan Yair Lapid açılış töreninde yaptığı konuşmada “Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret eden ilk İsrail Dışişleri Bakanı olmaktan dolayı mutluyum. Bu tarihi bir an. Bugün burada bulunabiliyoruz çünkü barışı ve ortaklığı savaşa ve düşmanlığa tercih ettik” dedi.

Yair Lapid İsrail’i tanımayan ülkelere de seslenerek İsrail'i ve İsraillilerin haklarını tanımaları için çağrıda bulundu.

Lapid “İsrail bütün komşularıyla kardeşlik ve barış istiyor. Bir yere gitmiyoruz. Ortadoğu bizim de evimiz. Burada kalmaya devam edeceğiz. Bütün ülkelere çağrımızdır. Bu gerçeği tanıyın ve haklarımızı teslim edin” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Törene BAE Kültür ve Gençlik Bakanı Nura Muhammed Al Kaabi de katıldı.

BAE ile geçen yıl imzalanan normalleşme anlaşmasının ardından bu ülkeyi ziyaret eden ilk İsrailli bakan olan Lapid, 2 gün sürecek temasları kapsamında İsrail'in Dubai'deki konsolosluk binasının açılışını da gerçekleştirecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli