Kanada, İslamofobi ile mücadele için özel temsilci atayacak

29-01-2022
Etiketler Kanada Justin Trudeau İslamofobi
A+ A-

Haber Merkezi – Kanada Hükümetinin ülkedeki İslamofobi ile mücadele kapsamında özel bir temsilci atayacağı bildirildi.

Hükümetten yapılan basın açıklamasında İslamofobi (İslam dinine ya da Müslümanlara karşı duyulan nefret, ayrımcılık, düşmanlık ve kin besleme) ve nefretin hiçbir şeklinin Kanada'da yeri olmadığı vurgulandı.

Kabinede görevli bakanlardan Ahmet Hüseyin de hükümetin özel temsilci atama kararının, Kanada Hükümeti'nin yenilenen ırkçılık karşıtı stratejisinin bir parçası olacağını kaydetti.

Bu adımla birlikte hükümet, ülkede bulunan Müslüman topluluklarını desteklemek, İslamofobi ve nefret suçlarını ortaya çıkarmak ve bunlarla mücadele etmek için harekete geçme kararlılığını gösterme niyetinde.

Basın açıklamasında ayrıca ‘İslamofobinin Kanada'daki ve dünyadaki Müslüman topluluklar için günlük bir gerçek’ olduğuna dikkat çekilirken özel temsilcinin rolü ve yetkisi ile ilgili ayrıntıların daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Trudeau: İslamofobi kabul edilemez

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Twitter ve Facebook hesaplarından yayımladığı paylaşımında, “İslamofobi kabul edilemez. Nokta. Bu nefreti durdurmalı ve toplumlarımızı Müslümanlar için daha güvenli hale getirmeliyiz. Bunun için İslamofobi ile mücadeleden sorumlu özel bir temsilci atamayı amaçlıyoruz” sözlerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli