Moskova son kırk yıldır böyle kar yağışı görmedi

28-11-2023
Kamiz Şeddadi
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Moskova Kar yağışı Kar Rusya Yağışlı hava
A+ A-

Moskova (Rudaw) - Rusya'nın başkenti Moskova'ya son 40 yılın en yoğun kar yağışı görüldü.

Moskova'da birkaç gündür devam eden kar yağışı kent sakinleri için adeta kabusa dönüştü.

Moskova Belediyesi, kar yağışının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla alarm seviyesini yükseltti.

Kar temizliği için 13 binden fazla araç ve binlerce temizlikçi görevlendirildi. Moskova Belediyesi Sosyal İşler Başkanı Alexander Yakovlev, "Belediye hazırlıklıydı ama bu kadar kar beklemiyorduk. Yeterli tekniğimiz ve aracımız var. Bir sorun çıkmazsa kısa sürede şehri temizleyeceğiz” dedi.

Kar yağışı toplu taşımada da ciddi zorluklara neden oluyor. Taksi şoförü Eduard Abishev, “Sabah saat 6'da yola çıktım. Normalde 15 dakika süren yol bugün 1 saatimi aldı. Müşterilere geç kalıyoruz ve kazancımız düşüyor. Belediye iyi çalışmıyor” dedi.

Sibirya'dan gelen turistler bile Moskova'daki kar yağışına şaşırdı. Elena Mikheyeva, "Sibirya'da kara alışığız ama Moskova'da bu kadar kar olacağını beklemiyordum” dedi.

Nijnevartovsk bölgesinden gelen Sergey isimli bir başka turist ise; "Sibirya'nın Nizhny Vartovsk şehrinden geliyorum. Moskova'da şehrimize göre daha fazla kar var. Burada çabuk temizlemiyorlar, bugün hava çok kötü” dedi.

Kentin cadde ve sokaklarından toplanan kar kütleleri 7/24 çalışma esasıyla kar toplama merkezlerine taşınıyor. Bir günde bu noktalara yaklaşık 200 kamyon, yük indirebiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli