Obama’dan Esad’a ‘tiran' benzetmesi

28-09-2015
Rûdaw
Etiketler ABD Obama Suriye Esad BM
A+ A-

Washington (Rûdaw) - ABD Başkanı Barack Obama, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için "tiran" benzetmesi yaptı.

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşan Obama, Esad için, “O halkının üstüne varil bombası yağdıran bir zorba” dedi.

 

"Esad’ın yerine yeni bir lider getirecek kontrollü bir geçiş süreci yaşanmalı" diyen Obama, Esad’ın kimyasal silahlar kullandığını ve ayrım gözetmeksizin bombardıman düzenlediğini belirtti.

 

Esad’ı “halkından on binlerce kişiyi katleden bir diktatör” olarak niteleyen Obama, bu durumun herkesi etkilediğini ifade etti. 

 

Suriye’de askeri gücün gerekli ancak yeterli olmadığını vurgulayan Obama, Suriye halkının barış içinde yaşamak için bir anlaşmaya varması gerektiğini söyledi.

 

Dünyadaki en güçlü ordunun ABD’de olduğunu savunan Obama, dünyanın eski çatışma ve zorlama yöntemlerine geri dönemeyeceğini söyledi.

 

Obama, “Ordumuz ve ekonomimiz ne kadar güçlü olursa olsun, ABD’nin dünyanın problemlerini tek başına çözemeyeceğini anlıyoruz” dedi.

 

ABD’nin Suriye krizinin çözümünde Rusya’yla çalışmaya hazır olduğunu da belirten Obama, Suriye’de savaş öncesi duruma dönülemeyeceğini bildirdi.

 

İran ile varılan nükleer anlaşma içinse "uluslararası sistemin gücü savaşın önüne geçecek" diye konuştu.

 

Öte yandan, Almanya Başbakanı Merkel, ''Suriye'deki çözüm Esad'ı da kapsamalı' derken, İngiltere Başbakan David Cameron ise, ''Geçiş döneminde Esad kalabilir'' ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli