Trump'tan Ürdün saldırısı yorumu: Hala başkan olsaydım bu asla olmayacaktı

28-01-2024
Etiketler Donald Trump ABD İran Ürdün İHA'lı saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ürdün'de ABD askerlerine yönelik düzenlenen ve üç askerin ölümüne, onlarcasının da yaralanmasına neden olan saldırıdan Başkan Joe Biden'ı sorumlu tutarak, kendisinin başkan olması durumunda bunun "asla olmayacağını" söyledi.

Suriye-Ürdün sınırındaki Tenef Askeri üssüne düzenlenen İHA'lı saldırıda 3 ABD askerinin yaşamını yitirmesi, 25’inin yaralanmasının yankıları sürüyor.

ABD siyaseti Ürdün saldırılarından dolayı Biden hükümetini suçlarken bir açıklama da eski ABD Başkanı Donald Trump’tan geldi.

Trump kendi kişisel bloğundan yaptığı açıklamada Biden'ı İran'a yol vermekle suçladı.  

Saldırıda hayatını kaybeden askerlerin aileleriyle taziyelerini ileten Trump, "ABD'ye yönelik bu küstah saldırı, Joe Biden'ın zayıflığının ve teslimiyetinin bir başka korkunç ve trajik sonucudur" ifadelerini kullandı.

Trump 3 yıl önce kendisinin Başkan olduğu dönemde İran’ın zayıfladığını ileri sürerek, “Üç yıl önce İran zayıftı, parasızdı ve tamamen kontrol altındaydı. Benim maksimum baskı politikam sayesinde İran Rejimi, terörist vekillerini finanse etmek için ancak iki doları bir araya getirebildi” şeklinde tepki gösterdi.

Trump "Sonra Joe Biden geldi ve İran'a milyarlarca dolar verdi; Rejim bunu Orta Doğu'da kan dökmek ve katliam yaymak için kullandı" dedi.

Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkan olsaydım bu saldırı ASLA gerçekleşmezdi, bir şansları bile olmazdı. Tıpkı İran destekli Hamas'ın İsrail'e saldırısı asla gerçekleşmeyeceği gibi, Ukrayna'daki Savaş da asla gerçekleşmeyecekti ve şu anda Dünya çapında Barışa sahip olacaktık. Bunun yerine 3. Dünya Savaşı'nın eşiğindeyiz."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli