GAZZE - Ateşkes 2 gün daha uzatılabilir

27-11-2023
Etiketler İsrail Hamas Takas Rehine Ateşkes
A+ A-

Haber Merkezi - Mısır, Gazze Şeridi'ndeki "insani ara"nın 2 gün daha uzatılmasına ilişkin görüşmelerde son aşamaya gelindiğini duyurdu.

Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'deki "insanı ara"nın uzatılması için Katar ve Mısır'ın çabalarında görüşmelerin sürdüğünü duyurdu.

Gazze'de "insani ara"nın 2 gün daha uzatılması için yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini aktaran Raşvan, günlük 30 Filistinli rehineye karşılık, Hamas'ın 10 İsrailli rehineyi serbest bırakmasının söz konusu olduğunu aktardı.

Uzlaşının sağlanması durumunda gelecek 2 gün içinde toplam 20 İsrailli rehineye karşılık 60 Filistinli rehinenin serbest kalmasının önünün açıldığını belirten Raşvan, Gazze'ye yakıt, gıda ve insani yardım girişinin sürdürüleceğini ifade etti.

Mısır Enformasyon Kurumu Başkanı, gün içinde Hamas'ın elindeki 11 İsrailli rehinenin serbest bırakılmasının beklendiğini ve İsrail'in de 33 Filistinli rehineyi serbest bırakması için görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Ateşkes 4 gün önce başlamıştı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de uygulamaya girmişti.

Uzlaşıya göre Hamas'ın elindeki 50 İsrailli rehineye karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki rehine takası mutabakatı kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 40 İsrailli rehine, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk serbest bırakıldı.

Varılan ateşkes mutabakatı eğer uzatılmaza bu gece yarısı sona erecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli