Kremlin: Türkiye ile Suriye konusunda görüş ayrılığımız var

27-11-2022
Etiketler Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Türkiye Suriye
A+ A-

Haber Merkezi – Kremlin Sözcüsü Peskov "Türkiye'yle Suriye konusunda görüş ayrılıklarımız var"  dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova-Ankara ilişkilerinin düzeyinin Suriye'yle ilgili görüş ayrılıklarını 'diyalog yoluyla çözme imkanı sunduğunu' söyledi.

Rus devlet televizyonunda yayınlanan 'Moskova.Kremlin.Putin' adlı programa demeç veren Peskov, "Türkiye'yle Suriye konusunda görüş ayrılıklarımız var. Daha önce onları Soçi'de çözmeyi ve ortadan kaldırmayı başardık. Hatırladığınız gibi, iki bakanın okuduğu bir belge imzalandı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını duyduk, bizim temsilcilerimiz de Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirme durumundan memnun olmadığımızı belirten açıklamalar yaptı" değerlendirmesinde bulundu.

Sputnik'in aktardığına göre, "Ancak Türkiye ile başka bir mükemmel hikaye daha var. İlişkilerimizin düzeyi ve siyasi bilgelik, bu tür görüş ayrılıklarını cepheleşme yoluyla değil, uzun ve gergin de olsa müzakereler yoluyla çözmemize izin veriyor" dedi.

Peskov, "Bu karşılıklı anlayış ve karşılıklı saygı düzeyi, bu tür zor durumları bile istişare etmek için gerçekten iyi bir temel" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli