Miçotakis’ten Erdoğan’a: Bu oyunda yalnız

27-09-2022
Rûdaw
Etiketler Miçotakis Erdoğan Ege Silahlanma Adalar Yunanistan
A+ A-

Haber Merkezi - Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün sarf ettiği, "Amerika'dan, Avrupa'dan gelen destekler sizi kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız” sözlerine “Karşı taraf monoton bir şekilde yalanlarını ve tehditlerini sürdürebilir ama bu oyunda yalnız” diyerek cevap verdi.

Atina’da kabine toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Miçotakis, Türkiye'nin giderek daha da izole olduğunu ve "gerçek diyalog” yoluna geri dönmesi gerektiğini söyledi.

DW Türkçe’nin Yunanistan’da yayınlanan Kathimerini gazetesinden aktardığına göre Miçotakis, “Karşı taraf monoton bir şekilde yalanlarını ve tehditlerini sürdürebilir ama bu oyunda yalnız. Sadece Yunanistan'a kafa tutmuyorlar. Karşılarında uğraşmaları gereken bir bütün halinde Avrupa ve NATO'daki müttefiklerimiz var” ifadelerini kullandı.

"Uluslararası hukukun gücü, alarmdaki Silahlı Kuvvetlerimiz ve müttefiklerimizin desteğiyle net çizgilerimizde sakin ve güvenli duruşumuzu sürdürüyoruz” diyen Miçotakis, Türkiye'nin "ateşli kelimeler yerine artık barışçı eylemler ve elzem diyalog” yoluna girmesini istedi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Batı Trakya'ya ve adalara yığılan silahlar, bizim için bir anlam ifade etmez. Çünkü, bizim gücümüz ve imkanlarımız bunların çok ötesindedir ama bu durumun söz konusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz” diyen Erdoğan, "Batı Trakya'da herhangi bir derneğin veya okulun adında Türk ifadesinin geçmesinden rahatsızlık duyan Yunanistan'a, Başbakanına, Cumhurbaşkanına hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika'dan, Avrupa'dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız, başka bir işe yaramaz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli