Biden 'Kanseri bildiğimiz şekliyle bitirdik' dedi Beyaz Saray düzeltti

27-07-2023
Etiketler ABD Joe Biden Kanser
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Başkanı Joe Biden, sigortacıların zihin sağlığı kapsamını genişletmeyi teşvik etmek için düzenlenen bir etkinlikte, “kanseri bildiğimiz şekliyle bitirdik” dedi.

Beyaz Saray'da ABD vatandaşlarının zihin sağlığı hizmetlerine erişiminin genişletilmesi hakkında konuşmak için kürsüye Biden, şunları söyledi:

"Son iki Birliğin Durumu konuşmamda ortaya koyduğum Birlik Gündemi, ulus olarak birlikte yapacağımız dört büyük şeyden oluşuyor. Bana hep sorulan şeylerden biri de şu: Neden Amerikalılar bir süredir büyük şeyler yapabilmek konusundaki inançlarını yitirdi. Elinden bir şey gelseydi, Joe, ne yapardın?"

"'Kanseri iyileştirirdim' dedim. Bana 'Neden kanser' der gibi baktılar. Çünkü kimse yapabileceğimizi düşünmüyor. Bu yüzden. Ve biz yapabiliriz. Kanseri bildiğimiz şekliyle bitirdik."

Beyaz Saray’dan açıklama

Resmi Beyaz Saray metni başkanın "kanseri bildiğimiz şekliyle sona erdirebiliriz" dediğini açıkladı.

Biden, yönetimi, sigorta şirketlerinin ruh sağlığı tedavisi kapsamını artırmalarına olanak tanımak için yeni düzenlemelerle ilerlediğini duyurdu.

Bu düzenlemeler, sigorta şirketlerinin müşterilerinin tıbbi ve ruh sağlığı faydalarına eşit erişiminin olup olmadığını incelemelerini gerektirecek.

Biden, fiziksel sağlığın ve ruh sağlığının eşit şekilde ele alınması gerektiğini söyledi. Kırık bir kemik, depresyon için bakım ihtiyacı olan bir kişi ile aynı ciddiyetle ele alınmalı ve aynı sigorta kapsamına sahip olmalıdır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli