Yunanistan ile Suudi Arabistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Anlaşması imzaladı

27-07-2022
Rûdaw
Etiketler Yunanistan Suudi Arabistan Kiryakos Miçotakis Muhammed bin Selman
A+ A-

Haber Merkezi – Suudi Arabistan ile Yunanistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Anlaşması ve Doğudan Akdeniz'e Veri Koridoru projesini imzaladı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, kabine üyelerinden oluşan heyetle Yunanistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bin Selman'ın ikili görüşmesinin ardından iki ülke heyetleri bir araya geldi.

Euronews’te yer alan habere göre; görüşmelerde, yeşil enerji alanında iş birliğiyle Suudi Arabistan'ın Avrupa'ya Yunanistan üzerinden elektrik transferi imkanları da ele alındı.

İki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Anlaşması imzalanırken; enerji, savunma, yatırım, sağlık, kültür, spor, bilim ve teknoloji alanlarında iş birliğini öngören anlaşmalar yapıldı.

Ziyaret kapsamında iki ülkenin ilgili kurum temsilcileri, Asya ve Avrupa arasında veri transferini Suudi Arabistan ve Yunanistan üzerinden sağlaması hedeflenen denizaltı kablo bağlantı projesi "Doğudan Akdeniz'e Veri Koridoru" (East to Med data Corridor) için de imza attı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli