Zelenskiy Rûdaw’a açıkladı: Rusya ile dolaylı görüşmemiz yok

27-06-2024
Zinar Şino
Etiketler Zelenskiy Ukrayna Rusya Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya yetkilileriyle ateşkes veya barışla ilgili görüşme olmadığını belirterek, Moskova yönetiminin savaşı devam etirme isteği olduğunu söyledi.

AB üyesi 27 ülkenin devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla iki gün sürecek AB Liderler Zirvesi’ne katılmak için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü.

Zelenskiy ve Michel görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Rûdaw muhabiri Zınra Şino’nun sorularını yanıtlayan Zelenskiy, Rusya ile barış konusunda bir görüşme olmadığını, Moskova’nın bu konuda bir planlarının olmadığını söyledi.

Rusya’nın savaşı başlattığı yönünde dünya kamuoyu ve uluslararası arenda bir fikir birliğinin olduğunu ifade eden Zelenskiy, şunları söyledi:

"Onlarla (Rusya ile) hiçbir diyaloğumuz yok. Sebebi onların bir planının olmaması. Onların tek planı var o da savaşı nasıl sürdürecekleri. Bu onların fikri ama bizim ona (Barışa) ihtiyacımız var ve yapabiliriz çünkü bu konferans dahil tarafsız bir çok ülkeden bu tutumu gördük. Savaşın durdurulması konusunda iyimserler ve destekliyorlar. Ayrıca saldırıların kim başlattığı konusunda da şüphe yok. Kimin diyaloğu başlattığı ve gizli görüşme yaptığı önemli değil. Biz diyaloğumuzu açık ve şeffaf yapmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli