Fethullah Gülen hakkında yeni iddia

27-05-2024
Etiketler Fethullah Gülen Pensilvanya Gülen Cemaati FETÖ
A+ A-

Haber Merkezi – Son günlerde Gülen Cemaati’nde “iç kavga” yaşandığı ve örgütün lideri Fethullah Gülen’in Pensilvanya’daki kamptan kaçırıldığı iddia ediliyor. Bazı köşe yazarları da bugün bu iddiaları yorumladı.

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’in kaldığı Pensilvanya Eyaleti’ndeki çiftlikten ayrıldığı öne sürüldü. Sosyal medyada paylaşılan iddialara göre, örgüt içi kavga nedeniyle Gülen’in kendisine yakın bir grupla “güvenli” bir yere taşındı.

TELE1 yazarı Yılmaz Polat, “FETÖ’nün çiftliğinde neler oluyor?” başlıklı yazısında Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, “Cevdet Türkyolu, Adil Öksüz” gibi isimlerle başka bir yere nakledildiğini söylediğini yazdı.

Polat, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Bu arada Gülen’in çok hasta olduğu, bu nedenle kimseyle görüştürmek istenmediği de verilen haberler arasında.

FETÖ elebaşı Gülen’in uzun süredir hasta olduğu biliniyor. FETÖ’ye yakın bir sitede yayınlanan haberde ise Gülen’in yaşadığı iddia edildi.

FETÖ ÖLDÜ MÜ?

Gülen’in daha öncede öldüğüne ilişkin haberler çıkmıştı.

New Jersey’de bulunan Tugra Books isimli kitap yayıncısı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in öldüğünü, örgütü artık damadı Cevdet Türkyolu’nun temsil edeceğini açıklayarak taziye mesajı paylaşmıştı.

FETÖ liderinin zehirlendiği ve örgütün Pensilvanya’daki çiftlikte kalan bir mollanın da intihar ettiği öne sürülmüştü. Hatta Gülen’in yaşadığı çiftliğin içerisinde bir mezarlıkta gömüleceğine ilişkin haberler çıkmıştı.

FETÖ Örgütü içinde güncel olan asıl önemli konu; ‘Gülen’den sonrası ne olacak, milyonlarca doları kimler paylaşacak, kimler yönetecek ve tabii ki mücadeleyi hangi gurup kazanacak.’

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İ KİM, NEDEN KAÇIRDI?

Öte yandan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Gülen’in Pensilvanya’daki kamptan kaçırıldığı iddialarını bugünkü yazısında kaleme aldı.

Övür, "Örgüte kim hakim olacak ve kim yönetecek?" kavgası yaşandığını, bir tarafında Gülen'in özel kalemi denilen Cevdet Türkyolu, "Baş Yüceler Heyeti" üyeleri Mustafa Özcan, Barbaros Karakurt, Adil Öksöz hatta son heyet üyesi yapılan Ekrem Dumanlı’nın diğer tarafında ise örgütün tabanında ciddi karşılığı olan ama liderlik vasfı zayıf olduğu söylenen Osman Şimşek ve "mollalar" denilen heyet üyelerinin olduğunu belirtti

Övür’ün yazısının devamı şöyle:

“Şimşek daha önce Pensilvanya'da dövülerek kovulan bir isim... Bu grup uzun zamandır Mustafa Özcan'a muhalefet ediyor. Pensilvanya'da bu muhalefet yükselince, Özcan rahatsız olmuş ve kaçırılma operasyonu başlamış... Dahası, Mustafa Özcan Pensilvanya'daki FETÖ kampının bütün maddi kaynaklarını kesmiş.

Kaçırılma olayını duyuran da sıradan biri değil, FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni olduğu söylenen Ebuseleme Gülen. Ebuseleme, Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in oğlu ve aynı zamanda örgütün diğer önemli ismi, FETÖ'nün "Yargı İmamı" Osman Karakuş'un da damadı.

Çektiği kısa videoya, "Ben varım" diye başlıyor ve Pensilvanya'daki kampın girişini göstererek şöyle diyordu:

"Hocaefendiyi de kaçırdılar, hocamız yok artık."

Peki ne oldu da FETÖ elebaşı Gülen'i yine örgüt içinden birileri kaçırdı?

Her şey çok açık aslında. Birkaç yıldır örgüt içindeki güçler arasında gizli bir iktidar savaşı vardı ve ne zaman açığa çıkacağı ve patlayacağı bekleniyordu. Fitili ateşleyen, örgütü ele geçirdiği ve tek hakim haline geldiği bilinen Mustafa Özcan'ın "böcek operasyonu" oldu. Özcan bu böcekler sayesinde Gülen'i kendisi aleyhine çevirmeye çalışan bir kısım "molla"nın doldurduğunu öğrenince harekece geçiyor ve Gülen'i kaçırtıyor. Çünkü korkuyor, FETÖ Elebaşı Gülen, "Darbeyi Özcan yaptırdı" dese ortalık karışır ve işi biter.

Kaçırmayı duyuran yeğen Gülen, örgütteki tartışmanın bu nedenle çok derin olduğunu da şu şaşırtıcı sözlerle anlatıyor:

"Hesap vermeden ölme hocam. Ölmeye hakkın yok! bizi böyle terörist bırakıp gitmeye hakkın yok. Çık açıkla her şeyi. Bilerek susuyorsun. Böyle ölmek istiyorsun! Aman daha fazla duyulmasın. Kanser ettiniz hepimizi. Bir Cevdet ve Barbi uğruna. 1 milyon insanın hayatı karardı."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli