‘İntihar saldırısı planlayan’ iki Suriyeli kardeş yakalandı

27-04-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Almanya Suriyeli İntihar Saldırıs
A+ A-

Hamburg (Rûdaw) – Almanya’nın Hamburg kentinde Suriyeli kardeş intihar saldırısı planladıkları şüphesiyle gözaltına alındı. Kardeşlerin el yapımı patlayıcı kemerle sivil hedeflere saldırı planladıkları söyleniyor.

25 Nisan günü Hamburg polisi ve özel kuvvetleri 28 yaşındaki Enes K. ve kardeşi 24 yaşındaki Ahmad K.’nin bulunduğu eve baskın düzenledi.

Evinde yapılan aramada polis buzdolabında patlayıcı buldu ve herhangi bir direnişle karşılaşılmadan kardeşleri gözaltına aldı.

Rûdaw muhabiri Ala Şali’ye konuşan Hamburg savcılığı sözcüsü Lady Oichtering, Enes K. isimli zanlının intihar saldırısı düzenlemek için çeşitli internet üzerinden kimyasallar madde aldığını ve patlayıcı yapmayı amaçladığını söyledi.

Sözcü Oichtering, “28 yaşındaki zanlının hedefi çok sayıda sivili öldürmekti. Ayrıca canlılarla bağlantılı beş evde yapılan aramada çok sayıda delil bulduk. Küçük kardeşi de ona yardım etti. Saldırıyı planlamasında psikolojik olarak destek verdi” dedi.

Hamburg polisi, Enes K.’nin birkaç haftadır çevrimiçi platformlardan ve diğer yerlerden patlayıcı madde üretimi için hammadde satın aldığını ve patlayıcı kemer yapmayı amaçladığını açıkladı.

Zanlının 2015’ten beri Almanya’da ikamet ettiği ve Suriye’deki radikal örgütlerle bağlantısı olduğu iddia edildi.

Hamburg’da ikamet eden Kerküklü Ferhad Kadir, “Bu genç bir kaç kez müşteri olarak bize geldi ve cep telefonu satın aldı. Eylem planlayarak Müslümanların yüzünü karartmak istedi. Allah’tan saldırı gerçekleşmeden yakalandı” dedi.

Gözaltındaki kardeşlerin sorgusu devam ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli