Başsavcı: Rojavalı kadının Köln’de öldürülmesi soruşturması sürüyor

27-04-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rudaw) – Köln Başsavcısı, Rojavalı kadının öldürülmesine ilişkin “Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor” dedi.

21 Nisan’da Rojava’nın Kamışlo kentinden Almanya’ya giden Kürt kadının eski kocası tarafından katledildiği bildirilmişti.

Alman polisinin konuya ilişkin yaptığı açıklamaya göre Kürt kadın Köln’de öldürülmüş, açıklamada, Mauenheimer Sokağı’nda bulunan bir evde tartışma yaşandığı, tartışmada seslerin yükselmesiyle komşuların polisi aradığı kaydedilmişti.

Tartışma sonrası Kürt kadının, 41 yaşındaki eski kocası tarafından bıçaklanarak katledildiği aktarılmış, açıklamada, 4 ve 5 yaşlarında 2 çocuğu bulunan kadının 5 sene önce Almanya’ya gittikleri kaydedilirken kadının ismine yer verilmemişti.

Öte yandan trajik olay, hâlâ Almanya’da yankı bulmaya devam ediyor. 36 yaşındaki kadının öldürüldüğü evin önüne hala çiçek bırakılıyor ve mum yakılıypr.

Köln Başsavıcısı Uhrlich Bremer, olayla ilgili soruşturmaya ilişkin Rûdaw’a konuştu.

Bremer, “Katil, eşini bıçaklayıp öldürüyor. Polis sonra onu tutukluyor. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor” dedi.

Bremer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’den geldiği anlaşılan sanık, herhangi bir direnç göstermeden polise teslim oluyor. Şu anda cezaevinde soruşturma sürecinde.

Şu ana kadar olaya ilişkin konuşmadı ve herhangfi bir tanık yok. Bir avukatı var. Şu anda beklemedeyiz, olaya ilişkin konuşup konuşmayacağını bilmiyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli