ABD Dışişleri’nden Rûdaw’a: Biden, İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermeyecek

27-01-2023
Etiketler Vedant Patel ABD İran Nükleer Silah Nükleer Anlaşma
A+ A-

Washington (Rûdaw) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, ABD Başkanı Joe Biden’ın İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermemek konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Vedant Patel, düzenlediği basın toplantısında Rûdaw’ın nükleer anlaşmaya ilişkin sorusuna, “Uzun zamandır gündemimizde nükleer anlaşmanın olmadığı konusunda oldukça nettik. Bunun nedeni, eylül ayında anlaşmaya geri dönme fırsatını kaçıran İran rejimidir” yanıtını verdi.

Anlaşma diyalog masasındayken İran’ın anlaşmaya sırtını döndüğünü ifade eden Patel, “Eylül ayından bu yana İran halkının özgürlük ilkelerine, İran'ın Rusya ile derin bağlarına ve Rusya'nın Ukrayna'daki barbarca ve haksız savaşına verdiği desteğe odaklandık” ifadelerini kullandı.

Vedant Patel, “Nükleer anlaşmayı ölü bir anlaşma olarak mı görüyorsunuz?” sorusuna ise “Başından beri çok nettik, Başkan Biden bu konuda çok netti, İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermemeye kesinlikle kararlı” yanıtını verdi.

İran'ın nükleer silah edinmesini engellemek için diplomasinin en iyi yol olduğuna inandıklarını aktaran Patel, “Ancak daha önce de ifade ettiğimiz gibi, yakın gelecekte bir anlaşmaya varılmasını beklemiyoruz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli