Rûdaw FT Avrupa’nın Haber Geleceği Konferansı’na katıldı

26-11-2019
Rûdaw
A+ A-

Amsterdam (Rûdaw)- Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen “Financial Times 2019 Avrupa’nın Haber Geleceği” (FT Future Of News Europe) konferansına Rûdaw Medya Grubu’da katıldı.

Amsterdam’da “Avrupa’nın Haber Geleceği” konferansı bugün başladı. Konferansa Rûdaw Medya Grubu adına Hemin Abdullah katıldı.

Hemin Abdullah, konferansa ilişkin şunları söyledi:

“Konferans 08:00 yerel saat ile başladı. Geniş konu başlıkları taşıyan konferansın ilk bölümünde haber odalarının geleceği ve haberde kalite konuları tartışıldı. Konferansın ikinci bölümünde medya kuruluşlarının yeni finansal çözüm yolları ve üçüncü bölümde ise medya kuruluşların hükümetle ilişkilerinin düzeyi tartışılıyor. Konferansa özellikle teknolojinin gelişmesiyle medyanın önüne büyük sorunlar da çıkmış durumdadır.”

Rûdaw’ın konferansa katılma nedenine ilişkin ise Abdullah, “Rûdaw kuruluşundan itibaren lokal bir medyanın ötesinde dünya standartlarında bir vizyona sahip oldu. Çünkü Rûdaw ENEX ve Facebook ve AP ajansıyla da çalışıyor. Bizde bir Kürt medyası olarak önümüze çıkacaklara göre hazırlık yapıyoruz. Bu nedenle de bu konferansta bulunmamız oldukça önemlidir” dedi.

Financial Times’in organize ettiği konferansa İngiltere merkezli BBC ve Almanya’nın önde gelen medya kuruluşları da katıldı.

Konferansın konuşmacılar arasında Vikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales ile Stanford Üniversitesi Uluslararası Politika Direktörü ve Siber Politika Merkezi’nden Marietje Schaake de yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli