YUNANİSTAN – Kürt göçmenler zorda

Atina (Rûdaw) – Yunanistan’daki kamplarına yerleşen Kürt göçmenlerin, yaşam koşullarınının kötü olduğu belirtildi.

 

Yunanistan üzerinden Avrupa’ya gitmeye çalışan Kürt göçmenler, kışın gelmesiyle yaşam şartlarının kötüye gittiği ifade edildi.

 

Rûdaw’a konuşan Rojavalı (Suriye Kürdistanı) bir göçmen, sağlık durumlarının kötü olduğunu ve zor şartlarda bulunduklarını belirterek, özellikle gıda dağıtımlarında göçmenler arasında çoğu zaman arbedenin yaşandığını söyledi.

 

 

Musullu bir kadın göçmen ise, eşi ve kızının IŞİD tarafından öldürüldüğünü, bir çocuğunu ise kaybetmesinden dolayı göç etmek zorunda kaldığını ifade etti.

 


Göçmen kadın, Norveç’e sığınma talep ettiğini, ancak talebinin geri çevrildiğini ifade ederek,şu anda Almanya’ya gitmeye çalıştığını dile getirdi.

 

Yunanistan Hükümeti’nin kayıp işlemi yapılan göçmenlere haftalık yardımın yaptığı belirtildi. Göçmenler ise hiçbir şekilde Yunanistan’da kalmak istemediklerini ifade ediyor.

 

Rûdaw’a konuşan Kürt bir Güney Kürdistanlı bir göçmen ise, eşi ve 4 çocuğuyla Yunanistan’a ulaşana kadar 30 bin dolar harcadığını ve her şeye rağmen pişman olmadığını dile getirdi.