Blinken Kahire'ye geçti, Sisi ile görüşmesi bekleniyor

26-05-2021
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail ile Filistin arasında sağlanan ateşkesin ardından Ortadoğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ateşkesin sağlamlaştırılmasını görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Kahire'ye ulaştığı ve Mısır ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşeceği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı görevine geldikten sonra ilk kez Mısır'ı ziyaret eden Blinken'ın, Kahire'den sonra Amman'da da Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Antony Blinken bugün, Filistinli sivil toplum liderleriyle de bir araya gelmişti.

Blinken, turunun ilk durağı olan İsrail'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de bir araya gelmiş sonrasında Ramallah'a geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmüştü.

Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında Blinken, bu ziyaretin amacının "ABD'nin İsrail'in güvenliğine desteğini vurgulamak, Batı Şeria ve Kudüs'te gerilimin düşürülmesi için geniş kapsamlı çalışmalar yürütmek, Gazze'ye acil insani yardım ulaştırılmasını sağlamak, Filistin halkı ve Filistin yönetimiyle ilişkileri ilerletmek" olduğunu söylemişti.

İsrail ile Filistinşi gruplar arasında 10 Mayıs'ta başlayan çatışmalar 21 Mayıs'ta varılan ateşkes doğrultusunda sona ermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli