16 yaşındaki Helin’in katil zanlısı yakalandı

26-01-2023
Etiketler Zehie Helin Reessur Cinayet Kuzey Kıbrıs
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kuzey Kıbrıs Gazimağusa Meslek lisesi 11’inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un öldürülmesinde zanlı olarak aranan 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ yakalandı.

İskele’de dün meydana gelen 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur cinayetinin zanlısı Sefer Buğra Altundağ bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, zanlının bir gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Zanlı, yapılacak otopsi işlemlerinin ardından yarın yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Kafasına demir çekiçle vurdu

Dehşet verici olay, dün Kuzey Kıbrıs’ta yaşandı. Zanlının ifadesine göre bir şantiye sahasında araç içerisinde Zehie Helin Reessur ile aralarında tartışma yaşandı.

Zanlı, tartışmanın ardından önce Helin’in kafasına demir çekiçle vurarak sonrasında ise boru ile boğazına vurarak onu vahşice katletti.

Olay yerinden kaçan zanlı Altundağ, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti’ne geçti.

Dün akşam saatlerinde Güney Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından teslim edilen zanlı bu sabah mahkemeye çıkarıldı.

Edinilen bilgilere göre zanlının avukatı tutukluluğa itiraz etmeyeceklerini belirtti.

İntihar süsü vermeye çalıştı

Cinayet zanlısı Altundağ, Helin’i önce inşaat alanı içerisinde öldürdü, farklı bir noktaya 50-60 metre sürükleyerek taşıdı, intihar süsü vermeye çalıştı.

Aracı yakmaya çalıştı

Zanlının kanlı kıyafetlerle birlikte aracı yakmaya çalıştığı ancak başaramadığı öğrenildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, aracın sol ön koltuğunda ve araç dışında kan izleri tespit etti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli