28 ilde anket: İsrail-Hamas çatışmasında Türkiye ne yapmalı?

25-10-2023
Etiketler Hamas İsrail Türkiye Gazze
A+ A-

Haber Merkezi – MetroPOLL’ün 28 ilde yaptırdığı ankete göre Türkiye’de halkın büyük bir kısmı hükümetin tarafsız kalmasını ya da arabulucuk yapmasını istiyor.

MetroPOLL kurucusu Özer Sencar, Hamas-İsrail arasında süren savaşa ilişkin gerçekleştirilen anketin sonuçlarını paylaştı.

28 ilde 1691 kişi ile gerçekleştirilen ankette katılımcılara, “Hamas-İsrail Savaşı’nda hükümetten beklentiniz aşağıdakilerden en çok hangisine uymaktadır?” sorusu yöneltildi.

Ankette “Tarafsız olmalı”, “Arabuluculuk yapmalı”, “Filistin davasına sahip çıkmalı ancak Hamas ile mesafeli olmalı”, “Hamas’ın arkasında durmalı”, “İsrail’i desteklemeli” seçenekleri yer aldı.

Araştırmaya göre seçmenlerin büyük çoğunluğu "tarafsız" kalınması gerektiğini düşünüyor. Halkın yüzde 35'i İsrail - Hamas çatışmasında hükümetin tarafsız kalmasını istiyor.

Anket sonuçlarına göre AK Parti’li seçmenin yüzde 27,1'i tarafsız olunmasını, yüzde 26,7'si arabuculuk görevi üstlennilmesi gerektiğini, yüzde 23,42ü Filistin davasına sahip çıkılmasını ancak Hamas ile mesafeli olunmasını, yüzde 12,6'sı Hamas'ın arkasında durulması gerektiğini, yüzde, 3,6'sı İsrail'in desteklenmesi gerektiğini belirtirken yüzde 6,6'sı ise fikrim yok şeklinde cevap verdi.

HEDEP seçmenleri arasında da yüzde 33 oranında “Tarafsız kalmalı” yanıtı verildi. Öte yandan yüzde 22’si ise Türkiye’nin arabulucuk yapmasını istedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli