Erdoğan BM Genel Kuruluna hitap etti

25-09-2018
Rûdaw
Etiketler Erdoğan BM
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu’na hitap etti.

 

Recep Tayyip Erdoğan, “BM, 73 yıllık geçmişinde hiç de küçümsenemeyecek başarılar elde etmiştir. Ancak zaman içinde insanlığın barış ve refah beklentilerini karşılamaktan uzaklaştığı da bir gerçektir” dedi.

 

Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) veto hakkına sahip 5 üyenin çıkarlarına hizmet eden, yaşanan zulümlere seyirci kalan bir yapıya büründüğünü belirtti.

 

Erdoğan, konuşmasına şunları ekledi:

 

“Filistinlilere uygulanan zulme ses çıkartmayanların, onlara yapılan yardımları kısma gayretleri, sadece zalimlerin cesaretini artırmaktadır.Tüm dünya arkasını dönse bile biz, mazlum Filistinlilerin yanında yer almaya, ilk kıblemiz Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

 

BM'de kapsamlı bir reforma gidilmesi gerekiyor. Dünya 5'ten büyüktür derken insanlığın ortak vicdanının sesi olduğumuza inanıyoruz.  Gelin bu dünyada her şeyin yerli yerine konulmasını sağlamak için BM'yi insanlığın adalet beklentisinin sözcüsü ve uygulayıcısı haline getirelim.

 

Bugün dünyanın en zengin 62 kişisinin mal varlığı, nüfusun yaklaşık yarısına yani 3,6 milyar insana denkse burada bir sorun var demektir.”

 

Erdoğan, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar 32 milyar dolar harcadığını belirterek, “Buna karşılık dışarıdan aldığımız destek, uluslararası kuruluşlardan 600 milyon dolar, AB'den de şu ana kadar fiilen verilen tutar 1,7 milyar avro düzeyindedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli