New York’ta Türkiye Başkonsolosluğuna saldıran Giresunlu çıktı

25-05-2023
Etiketler New York ABD Türkevi Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - New York'ta Türkiye Başkonsolosluğu ve Türkevi'nin bulunduğu binaya saldıran şahsın Recep Akbıyık olduğu belirlendi. Şahsın Türkiye'de birçok suçtan kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

ABD'nin New York şehrinde Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi'ne saldırı düzenleyen zanlının kimliği tespit edildi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, gelen bir ihbar ve yapılan incelemeler sonucu zanlının geçen sene Türkiye'den çıkış yapan, Giresun nüfusuna kayıtlı Recep Akbıyık olduğu belirlendi.

Şahsın Türkiye'de "yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma" nedeniyle adli sicil kaydının bulunduğu öğrenildi. Türk yetkililer, ulaştıkları bu bilgileri, New York Polis Teşkilatı'na iletti.

New York polisi, bunun ardından soruşturmayı hızlandırarak şüphelinin kaldığı evsizler barınağına baskın düzenledi. Ancak zanlı burada bulunamadı. Psikolojik sorunları olduğu yönünde ihbarlar da alınan Akbıyık'ı arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Türkevi'nde Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu bulunuyor. Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında yer alan Türkevi'nin olduğu bölgede ABD dahil birçok ülkenin daimi temsilciliği ve başkonsolosluğu bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli