Kuzey Kore balistik füze denemesi görüntüleri kliple paylaştı

25-03-2022
Kuzey Kore balistik füze denemesi görüntüleri kliple paylaştı
Kuzey Kore balistik füze denemesi görüntüleri kliple paylaştı
Etiketler Kuzey Kore Balistik Füze Kim Jong Un Hwasong-17
A+ A-

Haber Merkezi - Kuzey Kore gerçekleştirdiği en son balistik füze denemesine ilişkin görüntüleri paylaştı.

Kuzey Kore, dün Hwasong-17 tipi yeni kıtalararası balistik füzesinin testinin yapıldığını bir video kliple açıklamıştı.

Yapılan füze testinde fırlatılan Hwasong-17'nin Japon Denizi'ndeki hedefini vurmadan önce 6 bin 248 kilometre irtifaya çıktığı ve 1090 kilometre yol kat ettiği bildirildi.

Pyongyang yönetimi, 2017’den bu yana en uzun menzilli nükleer silah testinin ABD askeri tehditlerine karşı bir cevap amaçlı olduğunu söyledi.

Kuzey Kore’nin devlet televizyonu tarafından yayınlanan görüntülerde, balistik füzesinin fırlatmasına Kim Jong Un’un da katıldığı görülüyor.

Füzenin testi sonrası Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore, ABD emperyalistleriyle uzun süredir devam eden mücadeleye tamamen hazır” ifadelerine yer verdi.

Kuzey Kore, bu yılın 11’inci silah testi olarak açıkladığı son füze denemesini dün gerçekleştirdi.

Devlete ait olan Rodong Sinmun Gazetesi'nde yer alan haberde, "Son deneme ile silah sisteminin tüm temel unsurlarının tasarım gerekliliklerini tam olarak yerine getirdiği ve savaş koşullarında hızlı operasyon güvenilirliğinin pratik olarak sağlanabileceği açıkça ortaya konmuştur" ifadelerine yer verildi.

Haberde, "Ülkenin güvenliğine ve her türlü potansiyel riske hazırlık olarak güçlü nükleer savaş caydırıcılık kabiliyetini kitlesel ve sürekli olarak güçlendirme kararlılığının sarsılmaz olduğunu" ifadeleri kullanılırken, Kim Jong-un'un Kuzey Kore güvenliğine darbe vurmak isteyen herkese korkunç bir bedel ödeteceği bildirildi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli