İngiliz gölge bakan: Peşmerge konusu karışık

Londra (Rûdaw) - İngiltere İşçi Partisi parlamenteri ve gölge savunma bakanı Nia Griffith, IŞİD'le mücadelede yeni bir çekişmenin ortaya çıkmasını istemediklerini söyledi.

 

Rûdaw'a konuşan Nia Griffith, Bağdat yönetiminin Peşmerge Güçleri dahil bütün güçlerle işbirliği devam ettirmesini ümit ettiğini belirtti.

 

IŞİD sonrası Musul'da kapsayıcı bir planın olması gerektiğini dile getiren İngiliz bakan şunları söyledi:

 

“IŞİD'e karşı kapsayıcı bir mücadelele çok önemli. Koalisyon güçleri ve peşmergenin örgüte karşı savaştığını biliyoruz. Bölgenin durumuna karşı hassasiyeti olanlar dikkatli olmalı. Kesinlikle yeni bir çekişmenin ortaya çıkmasını veya etnik grupların dağılmasını istemediğimizi bilmeliler.”

 

Nia Griffith, İngiltere'nin Peşmerge Güçleri'ne yardım etmesine ilişkin bir soruya, “Bu soru biraz karışık. Şunu belirtmek istiyorum: Biz İşçi Partisi olarak açık bir şekilde Musul operasyonuna yardımcı olan hava saldırılarını destekliyoruz” yanıtını verdi.

 

Gölge savunma bakanı, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumun Musullu göçzedelere yardım etmesi gerektiğini ifade ederek, “BM mültecilere destek vererek onlara can güvenliği konusunda garanti vermeli” dedi.