Güney Kore: Kuzey Kore'nin denemelerine füzelerle karşılık verildi!

24-03-2022
Etiketler Kuzey Kore Güney Kore Japonya Balistik Füze
A+ A-

Haber Merkezi - Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin füze denemsine karadan, havadan ve denizden füzelerle yanıt verdiğini açıkladı.

Güney Kore'de Yonhap haber ajansının ordu açıklamasına dayandırdığı haberine göre Kuzey Kore tarafından denize tanımlanamayan bir füzel fırlatıldığı belirtildi.

Japonya da olayı doğrulayarak fırlatılan füzenin balistik olabileceğini açıkladı.

Güney Kore orsusu ise, balistik füzeye yanıt olarak karadan, havadan ve denizden birden fazla füze ateşlediklerini bildirdi.

Ordu, gerekirse Kuzey Kore'nin füze fırlattığı yerlere hassas saldırılarla yanıt vermek için hazır ve yetenekli olduklarını duyurdu.

Güney Kore ve Japonya askeri yetkilileri, bugün Kuzey Kore tarafından fırlatılan füzelerin şimdiye kadarki en büyük test olduğunu düşünüyor.

Güney Kore Ordusu, Kuzey Kore'nin geçtiğimiz hafta 16 Mart'ta başarısızlıkla sonuçlanan bir balistik füze denemesi yaptıklarını ve ülkenin adımlarını yakından takip ettiklerini duyurmuştu.

Güney Kore ve ABD yine kısa süre önce Kuzey Kore'nin kıtalar arası balistik füze (ICBM) fırlatma girişiminde bulunabileceği uyarısında bulunmuştu.

Bu durumun gerçekleşmesi durumunda ülke Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (UNCS) kararlarını ihlal etmiş olacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli