Kremlin Sözcüsü: ABD, Kürtere ihanet etti

23-10-2019
Rûdaw
Etiketler Rusya Türkiye Rojava ABD Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov
A+ A-

Haber Merkezi – Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) güçlerinin, Rojava’da 30 kilometrelik alandan çekilmediği takdirde, Türk ordusu tarafından ‘silindir aracının altına girecek’ söyledi.

Reuters’in haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü, ABD’nin Kürtleri Türkiye sınırına yakın durmaya ve Türk ordusuyla savaşmaya teşvik ettiğini öne sürdü.

Kremlin Sözcüsü Peskov'a, Rusya ve Türkiye'nin Soçi'de anlaşmış olmasına karşın DSG’nin sınırdan çekileceğinden emin olmadığını söyleyen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin söz konusu açıklamasına ilişkin," ABD son yıllarda Kürt güçlerin en yakın müttefikiydi. Nihayetinde ise ABD Kürtleri terk etti, hatta bir bakıma onlara ihanet etti. Kürtleri sınırda bırakıp onları Türklerle savaşmaya teşvik ettiler" dedi.

DSG güçlerinin sınırdan çekilmemeleri halinde buralara yerleştirilmesine karar verilen Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisinin çekilmek durumunda kalacağını uyarısında bulunan Peskov, "O zaman da geriye kalan Kürt oluşumlar Türk ordusunun silindir aracının altına girecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Soçi kentinde bir araya gelerek 10 maddelik mutabakat imzaladı.

Anlaşma kapsamında bugün itibarıyla 12:00'dan itibaren 150 saat içerisinde DSG güçlerinin silahları ile birlikte güveli bölge için planlanan 30 kilometrelik şeritten çıkması kararlaştırıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli