‘Uluslararası toplum Haiti’yi unutmamalı’

23-09-2022
Roj Eli Zalla
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Haiti BM Genel Kurulu
A+ A-

New York (Rûdaw) – Rûdaw’a konuşan Haiti Dışişleri Bakanı Jean Victor Geneus, ülkesinde 4 milyon kişinin yoksulluğun pençesinde olduğunu belirterek “Uluslararası toplumun Haiti’yi unutmaması gerekir, çünkü Haiti’deki durum komşu ülkelerin tamamını etkiliyor” dedi.

ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na pek çok ülkenin temsilcileri, liderleri ve yetkilileri katılıyor.

11 milyonluk nüfusa sahip ve yoksullukla mücadele eden Haiti de bunlardan biri.

Rûdaw’ın gıda güvenliğine ve Haiti’deki mevcut duruma ilişkin sorusunu yanıtlayan Geneus, “Açıkçası bizim ülkemizde 4 milyon kişi yoksullukla mücadele ediyor. Ayrıca şiddetin de bunda etkisi olduğu açıktır. Biz uluslararası topluma ve komşularımıza açıkça çağrıda bulunuyoruz; bize yardımcı olun, sadece güvenlik anlamında değil, halkımıza da yardım edin” ifadelerini kullandı.

Geneus ayrıca Ukrayna’daki savaşın gıda güvenliğine etkisi konusunda da “Öyle bir risk var. Uluslararası toplum bizi unutmamalı, çünkü Haiti’deki durum tüm komşu ülkeleri de etkiliyor. Sadece Kariyip ülkelerini değil, Latin Amerika’daki ülkeleri de” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli