Hava saldırıları başladı! (YENİLENDİ)

23-09-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye’de IŞİD örgütüne karşı hava saldırısı yaptığını duyurdu.

 

Pentagon Sözcüsü John Kirby, “ ABD Ordusu ve partner ülkelerin güçlerinin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye’deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristlerine karşı askeri eylemde bulunduğunu teyit edebilirim” dedi.  

 

Operasyon şu anda devam ettiği için konuyla ilgili daha fazla detay veremeyeceğini belirten Kirby, “Bu hava saldırılarının kararı, Başkomutan’ın (Barack Obama) yetkisi altında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı komutanınca bugünün erken saatlerinde verildi. Konuyla ilgili daha sonra daha fazla detay vereceğiz” diye konuştu.


Uçaklar IŞİD'in kalesi Rakka başta olmak üzere 20'den fazla hedefi vurdu.

 

Amerikan basını, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye’deki hedeflerine yönelik başlatılan hava operasyonuna ABD’nin yanı sıra 5 Arap ülkesinin katıldığını yazdı.

 

Associated Press’in (AP) haberine göre, operasyon devam ettiği için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla basına bilgi veren ABD’li yetkililer, IŞİD’in Suriye’deki kontrol merkezlerine, ikmal tesislerine, eğitim kamplarına ve diğer kritik noktalardaki lojistik yerlerine yönelik akşam saatlerinde başlayan saldırıya 5 Arap ülkesinin katıldığını kaydetti.

 

Yetkililer ABD’nin yanında hava saldırılarına katılan ülkelerin Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğu bilgisini paylaştı. 

 

Haberde saldırıların bir kısmının örgütün Rakka’daki kumanda merkezine düzenlendiği belirtildi.

 

ABD ordusu ağutostan bu yana IŞİD’in etkili olduğu Irak’a yaklaşık 190 hava saldırısı düzenlemişti. Yeni operasyonlarla IŞİD’e karşı yürütülen saldırılar, örgütün Suriye’deki hedefleri de eklenerek genişlemiş oldu.

 

Bilindiği gibi IŞİD son bir haftadır Rojava’nın (Batı Kürdistan) Kobani bölgesine saldırılar düzenliyor.

 

Bölgede YPG ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, örgüte karşı savaşıyor.


Tehdit nedeniyle, Kobani’den, Urfa’nın Suruç ilçesine, 100 bini aşkın geçmek zorunda kaldı.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli