Sosyal medya bunu konuşuyor: Simpsonslar yine bildi

23-06-2023
Sosyal medya bunu konuşuyor: Simpsonslar  yine bildi
Sosyal medya bunu konuşuyor: Simpsonslar yine bildi
Etiketler Simpsonslar Titanik Kayıp denizaltı
A+ A-

Haber Merkezi – Titanik'in enkazını görmek için bir denizaltında yolculuk eden 5 kişinin yaşamını yitirdiği olayı Simpsonlar’ın yıllar öncesinden  bildiği ileri sürüldü.

Buz dağına çarparak batması sonucu 1514 kişinin öldüğü Titanik'in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan denizaltılardan biri, Atlas Okyanusu'nda kayboldu. ABD Sahil Güvenliği, denizaltıda 5 kişinin olduğunu duyurdu.

Ancak Perşembe günü akşam saatlerinde ABD Sahil Güvenlik yetkilileri Titan'dakilerin denizaltıdaki basınç kaybından kaynaklanan içe doğru bir patlama sonucu hayatını kaybettiklerini açıkladı. Yetkililer, bulunan denizaltı parçalarının 'feci bir patlama' sonucu ortaya çıktığını belirtti ve kazanın Titanik enkazının uç tarafından 478 metre uzakta gerçekleştiği vurgulandı.

ABD Sahil Güvenlik'ten Tuğamiral John Mauger, Titan'a dair bulunan parçalardan bu sonuca ulaştıklarını açıkladı.

Turistler koltuk başına 250 bin dolar veriyor

Küçük denizaltılar, genellikle turistlere, Titanik'in kalıntılarını göstermek için dalma deneyimi sunarken, bunun için turistler on binlerce dolar ödüyor.

ABD merkezli "OceanGate Expeditions" isimli firmaya ait denizaltı ile Titanik deneyimi yaşamak isteyenler ise koltuk başına 250 bin dolar veriyor.

Simpsonlar bildi mi?

ABD'nin en uzun soluklu dizisi Simpsonlar büyük olayları gerçekleşmeden yıllar önce tahmin etmekle ünlendi.

Daha önce koronavirüs, facetime, akıllı saat, Yunanistan'ın borç temerrüdü, kripto para, Donald Trump'ın başkanlığı, hatta ABD'deki Kongre Binası işgalini bilen dizinin, okyanusun dibindeki Titanik enkazına turist götürürken kaybolan denizaltını bildiği iddia edildi.

Titan adlı denizaltının, keşfetmek için daldığı Titanik'in enkazında sıkışıp kalabileceğine dair korkular var.

Trajik durum son günlerde dünya çapında milyonlarca insanı şok ederken, 1989 yılında hayatını başlayan The Simpsons (Simpsonlar) dizisinin bir bölümü akıllara geldi.

Bazı Simpsons hayranları, 2006'da yayınlanan bir bölümde kayıp Titan olayına ürkütücü derecede benzer bir hikayeyi hatırladılar.

Söz konusu bölümde; aile reisi Homer Simpson, biyolojik babası Mason Fairbanks olduğuna inandığı bir adam tarafından bir maceraya atılıyor. Fairbanks, Homer'ı gemisine çıkarır ve ona batık geminin kayıp zümrüt hazinesi olan "Piso Mojado" dan bahseder. Mason ve Homer sonunda hazineyi bulmak için bireysel denizaltılarla okyanusun derinliklerine gitmeye karar verdiler. Ancak ikili ayrılınca ortalık karışır.

Homer bir mercanın içinde sıkışıp kalır ve damarındaki oksijen azaldıkça bilincini kaybetmeye başlar. Simpsons'ın babası sonunda üç gün sonra bir hastanede uyanır ve çetin sınavdan sağ kurtulur.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli