Kremlin Sözcüsü Peskov: Erdoğan’ın sözleri üzüntü yarattı

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda, Türkiye'nin “Kırım’ın ilhakını” tanımayacağı ve “Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması” gerektiği şeklindeki sözleri hakkında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Erdoğan’ın sözlerinin kendilerinde üzüntü yarattığını belirtti.

Bugün düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın sözleri sorulan Peskov, “Tabii kendimizi (bu açıklamanın) muhatabı olarak görüyoruz, bunu bu şekilde algılıyoruz. Bu gibi açıklamaların, Cumhurbaşkanı’nın Rusya’ya iş ziyaretinin hazırlıklarının yapıldığı bir dönem olan şu anda dile getirilmesinden tabii ki üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.

Sputnik’in aktardığına göre Pekov, “Bununla beraber biz, ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi ve çok acil sonlandırılması gereken bölgesel sorunların çözümü konularında yaptığımız işbirliğine odaklanmayı tercih ederiz” vurgusunu yaptı.

Türkiye’nin, Kırım’ı Rusya’nın parçası olarak tanımama yönündeki pozisyonunun kendileri için yeni bir bilgi olmadığını da kaydeden Peskov, “Biz bu pozisyona kesinlikle katılmıyoruz ve bu konuda Türkiye tarafı ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için 29 Eylül’de Soçi’ye gitmesi planlanıyor.