INTERPOL’den Salih Müslim kararı

Erbil (Rûdaw) - INTERPOL aralarında Salih Müslüm ve KCK Başkanlık Konseyi üyelerinin de bulunduğu 144 kişi hakkında kırmızı bülten kararını iptal etti.

INTERPOL, daha önce Türkiye’nin başvurusu üzerine Salih Müslim hakkında çıkardığı kırmızı bülten kararını iptal etti.
 
Öte yandan, INTERPOL, Turkiye'nin 352 kişi hakkında talep ettiği kırmızı bülten başvurusunu işleme koymadan reddetti.

Ankara Kızılay’da 13 Mart 2016’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin aralarında PYD eski lideri Salih Müslim ile KCK yöneticileri Ali Haydar Kaytan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Zübeyr Aydar, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Muzaffer Ayata, Nuriye Kesbir, Remzi Kartal, Rıza Altun, Sabri Ok, Salman Kurtulan, Sultan Kocabey, Süleyman Şahin, Şerif Başboğa gibi isimlerin de bulunduğu 156 kişi hakkında dava açıldı.

Haklarında “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “nitelikli olarak kasten adam öldürmek”, “349 kişiyi öldürmeye teşebbüs”, “nitelikli mala zarar vermek”, “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak” gibi iddialarla dava açılan sanıklar Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlandı.

Ancak Mahkeme yargılama sürerken 144 kişinin dosyasını ayırarak, kırmızı bülten talebiyle, INTERPOL’e gönderdi. Müslim’le birlikte diğer KCK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında önce kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmıştı.