Beyaz Saray, Biden’ın Avrupa seyahatleri için Rûdaw’ı davet etti

22-03-2022
Etiketler Rûdaw ABD Joe Biden Avrupa Belçika Ukrayna NATO Rusya Polonya
A+ A-

Washington (Rûdaw) – Rûdaw ekibi, Beyaz Saray’ın daveti üzerine ABD Başkanı Biden’ın, yarın başlayacak olan Avrupa gezisini yerinde takip edecek.

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Mart Perşembe günü Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO, G7 ve Avrupa Birliği (AB) zirvelerine katılacak. Başkan Biden, 25 Mart Cuma günü ise Polonya'nın başkenti Varşova'ya giderek burada Polonyalı mevkidaşı Andrzej Duda ile görüşecek.

Biden’a gezisi sırasında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de eşlik edecek.

Rûdaw da davet edildi

Beyaz Saray, Biden’ın Avrupa temaslarını yakından takip etmesi için Rûdaw’ı da davet etti. Rûdaw muhabiri Roj Ali Zalla ve kameraman Sean Boyce, Başkan Biden’ın özel uçağı ile Brüksel’e doğru yola çıktı.

Rûdaw, Beyaz Saray tarafından ABD Başkanı’nın gezisine davet edilen ilk Kürt medya kuruluşu oluyor.

Biden’ın Avrupa temasları

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Başkan Joe Biden'ın, Avrupa'daki temasları kapsamında Rusya'ya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanacak yeni yaptırımları duyuracağını açıkladı.

Sullivan, Biden'ın yarın başlayacak Avrupa seyahatine ilişkin Beyaz Saray'da gazetecileri bilgilendirdi.

Sullivan, Biden'ın Avrupa temaslarına ilişkin şöyle konuştu:

"Biden, burada Ukrayna'ya askeri yardımın sonraki adımını koordine edecek. Ortak ülkelerimizle Rusya'ya uygulanacak yeni yaptırımları duyuracak ve uygulanan yaptırımların ağırlaştırılmasını görüşecek. Ayrıca Avrupa'nın enerji güvenliğinin artırılması ve Avrupa'nın Rus gazına bağımlılığının azaltılmasını görüşecek. ABD'nin insani yardımlar konusundaki katkısını anlatacak."

Sullivan, Rusya'nın Ukrayna savaşında nükleer alarm sistemini aktive etmesine ilişkin, "Bu durum nükleer silahların kullanılma olasılığına ilişkin endişelerimizi artırdı. Şu anki analizlerimize dayanarak bu meselenin endişe etmemiz gereken bir konu olduğunu söyleyebilirim. Şu anda nükleer duruşumuzu değiştirmedik ama konuyu yakından takip ediyoruz" yorumunda bulundu.

Nükleer konusunda ABD'nin ve Batı'nın cevabının ne olacağını hala ortak ülkelerle konuştuklarını aktaran Sullivan, Biden'ın bu konuda da mevkidaşları ile görüş alışverişinde bulunacağını belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli