Putin duyurdu: Nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası füze yakında hizmete girecek

21-12-2022
Etiketler Rusya Nükleer silah Putin
A+ A-

Haber Merkezi - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, modern silahların Rusya nükleer üçlüsünün yüzde 91'ini oluşturduğunu ve en yeni silahların daha fazlasını hizmete sokma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Putin, bugün Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile birlikte ABD ve Avrupa’ya örtülü bir uyarı olarak görülen açıklamalarda bulundu.

Moskova'da Rusya Savunma Bakanlığı Kurulu ile yapılan toplantıda konuşan Putin, tüm NATO ülkelerinin potansiyelinin Rusya'ya karşı kullanıldığını ve bu nedenle bu tehdit karşısında ülkenin silahlı kuvvetlerini savaşa hazır durumda tutması gerektiğini söyledi.

Putin; Rusya Stratejik Roket Kuvvetlerinin hipersonik avangard sistemleriyle yeniden silahlandırılmasının devam ettiğini ve süper ağır, nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası balistik füze “Sarmat”ın yakın gelecekte hizmete gireceğini söyledi.

Putin, "Nükleer üçlünün muharebe hazırlığını sürdürmeye ve savaşa hazır olma durumunu iyileştirmeye devam edeceğiz. Bu, egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü, stratejik denkliğimizi ve dünyadaki genel güç dengemizi korumanın ana garantörüdür” diye konuştu.

Vladimir Putin, insansız hava araçlarının stratejik ve keşif-vurucu olanlar da dahil olmak üzere iyileştirilmesi ve bunların uygulama yöntemlerinin geliştirilmesi ve ordunun tüm kollarında kullanılması ihtiyacının da "acil bir görev" olduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise ABD'yi Ukrayna'ya silah pompalamak, askerlerini eğitmek ve Rusya'ya karşı yaptırım ve bilgi savaşı yürütmekle suçladı.

Washington'un Rusya'ya karşı terör saldırıları, kiralık katiller ve sivil bölgeleri ağır silahlarla bombalamak gibi yasaklanmış yöntemler kullandığını iddia etti.

Şoygu, NATO uzmanlarının savaş bölgesinde çalıştığını, ABD ve NATO askeri uydularının Ukrayna'nın çıkarları doğrultusunda çalıştığını ve Batı medyasının her gün binlerce yalan haber yayınladığını söyledi.

Savunma Bakanı Şoygu, Rusya'nın yapıcı barış görüşmelerine her zaman açık olduğunu ancak karşı taraftan bir istek gelmediği için “belirlenen görevleri” yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.

Şoygu, Moskova'nın nükleer tehdidi ciddiye aldığını ve stratejik nükleer güçlerinin bir "düşmanın" nükleer saldırısına karşılık verecek şekilde eğitim aldığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli