Kıbrıs Başbakanı, cinsel içerikli videosunun ardından siyasetten çekiliyor

Haber Merkezi – Kuzey Kıbrıs’ta gündemine bomba gibi düşen görüntülerin ardından Başbakan Ersan Saner siyaseti bırakma kararı aldı. Görüntülerde yer alan P. G. isimli kadın da gözaltına alındı.

Kuzey Kıbrıs’ya Başbakanı Ersan Saner'le ilgili geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve sosyal medyada da paylaşılan bir video, gündeme oturdu.

Uygunsuz görüntülerin olduğu videoda Saner’in P.G. isimli kadından soyunmasını istediği görülüyor.  

“Kurgulanmış bir video”

Kaset haberlerinden sonra bir açıklama yapan Saner, Genel Başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken ortaya çıkan görüntülerin “kurgulanmış” olduğunu savundu.

Olayın “komplo” olduğunu belirten Saner, “Eğer ailem, partim ve ülkem söz konusu ise her türlü kararı tereddütsüz verebileceğimi iyi bilir. Halkımız ve UBP’ lilerin bu komployu benimsemesi mümkün değildir. Görülecektir ki siyasi ahlaksızlıktan medet umanlara gereken cevap verilecektir” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs medyası, istifa yazısı hazırlanan Ersan Saner’in siyaseti bırakacağı, kurultaydan çekildiği, parti başkanlığından da istifa edeceğini yazdı.

Videoyu çeken kadın ifadeye çağrıldı

Kıbrıs basınında yer alan haberlere göre, söz konusu videoda olduğu öne sürülen P.G. isimli kadın Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi.

Polisten konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken soruşturmanın çok yönlü sürdüğü ve ilerleyen saatlerde başka kişilerin ifadelerine de başvurulmasının muhtemel olduğu gelen bilgiler arasında.

Kaset olayı nasıl patladı?

Kaset skandalı, “Organize suç örgütü lideri” olmakla suçlanan Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen Kıbrıslı kumar patronu Halil Falyalı’nın geçtiğimiz günlerde bir darp ve zorla alıkoyma iddiası üzerinden polise teslim olmasının ardından gündeme düştü.

Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından Halil Falyalı''nın cezaevinden çıkmak için bürokratlara ve siyasilere müstehcen kasetleri üzerinden şantaj yaptığını ve elindeki şantaj kasetlerinde yer alan isimlerden birinin Başbakan Ersan Saner olduğunu iddia etti.

Bahsedilen kaset sosyal medyaya sızdırıldı.

Söz konusu videoyu izlediğini söyleyen ve "KKTC'de mide bulandıran işler oluyor ve maalesef bu işler hem KKTC Başbakanı hem de Türkiye'ye uzanıyor" diye yazan gazeteci Acarer, "Falyalı cezaevine gönderilmişti ama pazarlık başlattı. 'Beni çıkarın' diye şantaj yapmaya başladı. İddiaya göre, bürokrat ve siyasilere müstehcen kasetleri üzerinden baskı yaptı" ifadelerini kullandı.

Acerer, bir başka paylaşımında, “Kıbrıs’tan edindiğimiz bilgiler skandalın büyüdüğü ve hükümet ortağı Demokrat Parti’ye (DP) ulaştığı yönünde. Kıbrıs kamuoyu ve basını çalkalanıyor. Benzer iddiaların gündeminde şimdi de DP Genel Başkan yardımcısı Tözün Tunalı var!” diye yazdı.

Sedat Peker de twitter hesabından, “Kıbrıslı siyasiler; uyuşturucu baronlarıyla, yasadışı bahisçilerle birlik olup Türkiye’de bana karşı kurulan komploya destek verirsiniz he. Hepiniz yandınız. Arşiv bana geçti. Siz kaşındınız. Sizi de rezil edeceğim. Utanma duygusu olan, istifa edip gitsin” diye paylaşımda bulundu.