Irak’ta bir Fransız askeri daha hayatını kaybetti

21-08-2023
Etiketler Asteğmen Nicolas Latourte Fransa Irak Erbil
A+ A-

Haber Merkezi - Irak'ta görev yapan bir Fransız askerin dün yürütülen bir tatbikat sırasında hayatını kaybettiği duyuruldu.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 6’ıncı Savunma Alayından Asteğmen Nicolas Latourte'un dün Irak'ta yürütülen bir tatbikatı sırasında hayatını kaybettiği açıklandı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6’ıncı Savunma Alayından Asteğmen Nicolas Latourte'un dün Irak'ta yürütülen bir tatbikat sırasında hayatını kaybetmesini derin üzüntüyle öğrendik. (Asteğmen Nicolas Latourte'un) Irak Silahlı Kuvvetleriyle ortak eğitim misyonunun bir parçası olarak ülkede görev yapıyordu.

Ailesinin, sevenlerinin ve silah arkadaşlarının acısına ortak olduğumuzu, en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Irak halkı ve yetkililerine desteğini ve Fransa'nın teröre karşı mücadelede güvenlik güçlerini eğitmek için onlarla birlikte çalışmaya devam etme kararlılığını yineliyoruz.”

Fransa Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Asteğmen Nicolas Latourte’un tatbikat sırasında ağır yaralandığı daha sonra helikopterle başkent Erbil’e sevk edildiği ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yaşanan kazanın nerede meydana geldiği belirtilmezken, Fransız askerlerinin Irak güvenlik güçleriyle birlikte bomba imha eğitimine katıldığı ifade edildi.

18 Ağustos’ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir Fransız subayının Iraklı güvenlik güçlerine verdiği eğitim sırasında trafik kazası geçirerek yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Kazada bir askerin de ağır yaralandığını ve Bağdat’ta tedavi altına alındığı kaydedilmişti.

Fransız askeri uzmanları, Uluslararası Koalisyon çerçevesinde 9 yıldır Irak ve Kürt Bölgesel Yönetimi bölgesinde Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri’ni eğitiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli