Stockholm'deki şiddet dalgasının ardındaki iddia: Kürt Tilkisi

21-01-2023
Etiketler İsveç Kürt Tilkisi Stockholm Mafya
A+ A-

Haber Merkezi – İsveç medyası, Stockholm'de son günlerde yaşanan silahlı saldırı ve bombalama olaylarıyla bağlantılı bir şahsın gözaltına alındığını duyurdu. Söz konusu kişinin ise "Kürt tilkisi" veya "Kurdiske räven" lakaplı şüpheli olduğu öne sürüldü.

İsveç devlet televizyonu STV, vatandaşı olduğu ve ikametgahının bulunduğu Türkiye'de, "Kürt tilkisi" adıyla tanınan 36 yaşında bir şüphelinin tutuklandığı haberini servis etti.

İsveç polisi, şüphelinin İsveç uyuşturucu pazarının bazı kısımlarını kontrol ettiğini söyledi.

SVT'ye konuşan kaynaklarına göre, "Kürt tilkisi" veya "Kurdiske räven" lakaplı şahıs, son zamanlarda Stockholm'ü kasıp kavuran silahlı saldırı ve patlama dalgasıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

SVT kaynakları, "Kürt tilkisinin" Stockholm'ün güneyindeki Sundsvall'daki uyuşturucu pazarını ele geçirmek için bir suç şebekesinin lideri olan 24 yaşındaki şahsa “meydan okuduğunu” ve bu şahsın akrabalarını hedef aldığını bildirdi.

Polise göre, bu hafta başlarında Uppsala'da meydana gelen patlamalar ve Husby'deki bir apartman dairesinde meydana gelen silahlı saldırıların arkasında da “Kürt Tilkisinin” parmak izi bulunuyor.

Haberde, 36 yaşındaki şahsın diğer suçların yanı sıra uyuşturucu suçları ve cinayete hazırlık suçlarından arandığı, 2022 baharında Türkiye'de tutuklandığı ancak “bilinmeyen bir nedenle” serbest bırakıldığına da vurgu yapıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli