Tanzanyalı diplomat: BM Kurulunda çok önemli konular tartışılıyor
New York (Rûdaw) – Rûdaw’a konuşan Tanzanya Dışişleri Bakan Yardımcısı 78. BM Genel Kurulunun iklim değişikliği, gıda güvenliği ve dünyanın şu anda krizde olan birçok yerinde güvenliğin sağlanması gibi çok önemli konuları tartıştığını söyledi.
78. BM Genel Kurulu Salı günü başladı. Genel Kurul önümüzdeki haftaya kadar devam edecek.
Etkinliğe katılmak için yüzlerce dünya lideri ve delege New York'ta toplandı ve yaklaşık 150 devlet başkanı konuşma yapacak.
Bu yılki zirvenin teması "Güvenin yeniden inşa edilmesi ve küresel dayanışmanın yeniden canlandırılması: Herkes için barış, refah, ilerleme ve sürdürülebilirliğe yönelik 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili eylemlerin hızlandırılması."
78. BM Genel Kurulu oturumu aralarında Rûdaw muhabiri Sinan Tunçdemir’in sorularını yanıtlayan Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrika İşbirliği Bakan Yardımcısı Mbarouk Nassor Mbarouk, "Özellikle iklim değişikliği, gıda güvenliği ve dünyanın şu anda krizde olan birçok yerinde güvenliğin sağlanması gibi çok önemli konuların tartışıldığını düşünüyorum" dedi.
Tanzanya, küresel olgunun ülke üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla 2012 yılında ilk Ulusal İklim Değişikliği Stratejisini geliştirdi. Stratejinin 2021'de revize edilmiş versiyonu, düşük emisyon geliştirme stratejileri gibi azaltım müdahalelerini benimseyerek Tanzanya'nın iklim değişikliğinden kaynaklanabilecek zorluklara karşı direncini artırmayı amaçlıyor.
Tanzanyalı Bakan Yardımcısı, ABD Başkanı Joe Biden'ın etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, özellikle Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SDG) ulaşmak için daha fazla çalışma yapılması gerektiğine yapılan vurguyu da övdü.
BM Genel Kurulu'nda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne ilişkin ilerlemeyi hızlandırma konusundaki konuşmasında Biden, "Hepimiz daha fazlasını yapmalıyız" dedi ve şunları ekledi:
"Kalkınmaya yönelik trilyonlarca ek finansmanın kilidini açmak için tüm kaynaklarda bu zorlukla başa çıkma şeklimizi değiştiren yeni ortaklıklar kurmamız gerekiyor.”