Pentagon Putin’in 'ABD'li rehine' iddialarına yanıt verdi

19-10-2018 1 Yorumlar
Rûdaw
Etiketler Suriye ABD IŞİD Putin
A+ A-

Haber Merkezi – Pentagon Sözcüsü Sean Robertson, Suriye’nin Deyr ez Zor kentinde IŞİD’in elinde ABD ve Avupalı rehinelerin olduğuna dair bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

 

Robertson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in IŞİD’in Deyr ez Zor’da bir kampta aralarında ABD’li vatandaşların da bulunduğu 700 kişiyi rehin tuttuğuna dair iddialarına yanıt verdi.

 

Washington’ın söz konusu kampta herhangi bir ABD ve Avrupa vatandaşının rehin tutulduğuna dair bir bilgiye sahip olmadığını belirten Robertson, “Böyle bir saldırıyı teyid etmiş olsak da sayın Putin’in dile getirdiği rehine rakamları konusunda net bir bilgiye sahip değiliz. Ayrıca bu rehineler arasında vatandaşlarımızın bulunup bulunmadığını da bilmiyoruz” dedi.

 

Putin, dün, Soçi’de düzenlenen Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısında yaptığı konuşmada, “IŞİD'liler Suriye’de Washington tarafından desteklenen kuvvetlerin egemenliği altındaki bir bölgede 700’e yakın kişiyi rehin tutuyor. Bunlardan bir kısmını idam ettiler. Ayrıca daha fazla kişiyi öldürme tehdidinde bulundular” şeklinde konuştu.

 

Putin, rehineler arasında çok sayıda ABD ve Avrupa vatandaşı bulunduğunu açıkladı. Radikal örgütün ABD ve desteklediği güçlerin egemenliği altındaki kuzey Fırat kıyılarını hakimiyet altına alabileceğini ifade etti.

 

Rusya Devlet Başkanı Putin, militanların taleplerini belirtmeksizin, “Çok sayıda uyarı ve taleplerden oluşan bir liste yayınladılar. Talep ve uyarıları dikkate alınmadığı takdirde her gün 10 kişiyi idam edeceklerini söylediler. Dün ve Salı günü 10 kişiyi idam ettiler” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 
  • 19-10-2018
    admin
    rudaw yorumlar nerede? neredeyse 1 hafta sonra yayınlanıyor