Kürt diplomat ABD’nin Bulgaristan Büyükelçisi oldu

Erbil (Rûdaw) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kürt diplomat Herro Kadir Muhammed Emin Mustafa’yı olağanüstü ve tam yetkili Bulgaristan Büyükelçiliği’ne atadı.

 

Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Trump, ABD’nin Lizbon Büyükelçisi Vekili Herro Kadir Muhammed Emin Mustafa’nın Bulgaristan Büyükelçiliğine atanmasına onay verdi.

 

Açıklamada, Hero Mustafa’nın diplomasi konusundaki yetenek ve deneyimlerine de yer verildi.

 

Hero Mustafa kimdir?

 

Aslen başkent Erbil’li olan Herro Mustafa, ABD hükümetinde birçok farklı görevde bulundu.

 

2005 yılında Irak’ın Musul kentinde siyasi görevle çalışmalar yürüttü. Lübnan, Yunanistan ve Afganistan’da da siyasi sorumluluklar üstlendi.

 

Mustafa, 2009-2011 yılları arasında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Ortadoğu ve Orta ve Güney Asya Çalışmalarından Sorumlu Danışmanlığını yaptı.

 

İran ile 5+1 ülkeleri arasında yapılan nükleer müzakereleri yakından izleyen isimler arasında da yer alan Mustafa, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’nde İran, İsrail - Filistin ve Ürdün çalışmaları departmanında yöneticilik yaptı.

 

2016 yılında ABD’nin Portekiz Büyükelçiliği’nde görev yapan Mustafa, Hindistan’da Yeni Delhi Büyükelçiliği’nde de danışmanlık görevinde bulundu.

 

ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinde yaşamış olan Kürt diplomat, Kürtçe’nin yanı sıra iyi düzeyde İngilizce, Arapça, Farsça, Yunanca, Hintçe ve Portekizce biliyor.