Irak Cumhurbaşkanı Reşid, Papa Franciscus ile bir araya geldi

18-11-2023
Etiketler Papa Franciscus Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid Vatikan Hristiyanlar
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid Vatikan’da Papa Franciscus ile bir araya geldi.

Vatikan Basın Bürosu'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Irak’taki Hristiyanların durumu, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar ve bölgede  barışın sağlanması gibi konuların gündeme geldiği ifade edildi.

Vatikan’dan yapılan açıklamada  “Bu sabah, Vatikan Apostolik Sarayı'nda Kutsal Peder Francis, Irak Cumhurbaşkanı Sayın Abdullatif Cemal Reşid’i kabul etti” denildi.

Daha sonra Irak Cumhurbaşkanı Reşid,  Vatikan’ın Devletler ve Uluslararası Kuruluşlarla İlişkiler Bakanı Başpiskopos Paul Richard Gallagher ve Kardinal Dışişleri Bakanı Pietro Parolin ile görüşmelerde bulundu.

Açıklamada  “Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen ve ikili ilişkilerin iyi olduğunu teyit eden samimi görüşmelerde, ortak çıkarları ilgilendiren konular ele alındı. Özellikle, Irak'taki Katolik Kilisesi'nin misyonunu yerine getirmeye devam edebilmesi ve tüm Iraklı, özellikle Ninova Ovası'ndaki Hıristiyanların toplumun ve bölgenin aktif bir parçası olması ihtiyacı yinelendi” ifadelerine yer verildi.

Görüşmede ayrıca, İsrail ve Filistin'deki çatışmalar, barış ve istikrara yönelik acil taahhütlere dikkat edilerek bazı uluslararası konular tartışıldı.

Cumhurbaşkanının Vatikan ziyareti, Temmuz ayında Irak Keldani Katolikler Birliği Patriği Kardinal Louis Rafael Sako, Irak Cumhurbaşkanı tarafından görevinden azledilmesi sonrası gerçekleşti. Karar Hristiyanlar arasında tepkiyle karşılanmıştı.

Irak Federal Yüksek Mahkemesi, Irak Keldani Katolikler Birliği Patriği Kardinal Louis Rafael Sako'nun azledilmesine ilişkin şikayetini karara bağladı.  Kararda Irak cumhurbaşkanın azledilmesi kararının anayasaya uygun olduğu ifade edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli