ABD Temsilciler Meclis Başkanı Pelosi Erivan'da Azerbaycan'ı kınadı

Haber Merkezi – ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Azerbaycan’ı kınadı.

ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Ermenistan'a gerçekleştirdiği ziyarette Erivan ile Bakü arasındaki çatışmalara ilişkin konuştu.

Pelosi, Azerbaycan'ı sorumlu tutarak 'yasa dışı sınır' saldırılarını güçlü şekilde kınadığını söyledi.

Pelosi, "Bu saldırılar, Azeriler tarafından başlatıldı bunun bilinmesi gerekiyor" dedi. Çatışmaların Azeri saldırısı ile başladığının açık olduğunu öne süren Pelosi, çatışmanın koronolojisinin netleştirilmesinin gerektiğini kaydetti.

Rusya'nın müttefiki olarak bilinen Ermeni tarafına destek açıklayan Pelosi, Erivan'ın savunma ihtiyaçlarının neler olduğunu dinlediğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclis Başkanı, iki ülke arasındaki gerginliği ise 'demokrasi ile otokrasi arasındaki mücadele' olarak niteledi.

Bakü yönetiminden, Pelosi'nin açıklamalarına ilişkin henüz bir yorum yapılmadı.

Pelosi'nin ardından konuşan Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone da, Washington'un Ermenistan'ın güvenliğini daha fazla desteklemek için elinden geleni yapmak istediğini söyledi

Ermenistan tarafı Azerbaycan ile yaşanan çatışmanın ardından Kolektif Güvenlik Örgütü üyesi Rusya'dan yardım istedi. Ancak Rusya'nın cevabı Ermeni tarafını mutlu etmedi. Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan, Moskova'nın yanıtının beklentilerini karşılamadığını bu yüzden memnun olmadıklarını söyledi.