Başbakan Scholz’dan Rûdaw’a Alman askerlerin Kürdistan’daki durumuna ilişkin açıklama

18-04-2024
Almanya Başbakanı Olaf Scholz
Almanya Başbakanı Olaf Scholz
Etiketler Olaf Scholz Almanya Peşmerge Irak Kürdistan Bölgesi Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi
A+ A-

Brüksel (Rûdaw) – Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya Başbakanı, ülkesinin Irak, Kürdistan Bölgesi ve bölge ülkelerindeki askerlerinin güvenliğini önemsediklerini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde Brüksel'de gazetecilere açıklamada bulunan Scholz, Orta Doğu'daki son gelişmeleri ve bölgede daha geniş çaplı bir çatışmayı önlemeye yönelik diplomatik çabaları ele alacaklarını ifade etti.

İsrail'in dostları ve müttefikleriyle İran'ın saldırısını büyük ölçüde savuşturabilmesinin iyi olduğunu söyleyen Scholz, "Bizim için önemli olan bu anın daha fazla gerilimin azaltılması için kullanılması, İsrail'in de bu başarıyı tüm bölgede kendi konumunu güçlendirmek için kullanması ve büyük bir saldırıyla karşılık vermemesidir" dedi.

Rûdaw muhabirinin Alman askerlerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki durumu hakkındaki soruyu yanıtlayan Scholz, “Uluslararası destek ve taahhütler kapsamında Alman birlikleri orada ve bölge ülkelerde bulunuyor. Irak'taki ve diğer ülkelerdeki askerlerimizin güvenliği için çalışıyoruz" diye konuştu.

Alman hükümeti 13 Eylül 2023'te ordusunun Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki misyonunu bir yıl daha uzatma kararı aldı.

Almanya, 2014 yılından bu yana hava operasyonları, eğitim, istihbarat paylaşımı, IŞİD suçlarının soruşturulması ve kurtarılan bölgelerin yeniden inşası yoluyla Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne yardım sağlayan IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonda yer alıyor.

Alman kuvvetleri Peşmerge ve Irak güvenlik güçlerinin eğitimini üstleniyor.

Ayrıca Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki reform çalışmalarına da katılıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli